TinTin – en kat med udfordringer

Fortalt af TinTins ejer Lene Nielsen
Først udgivet i KatteMagasinet 3/23

Dette er beretningen om British Shorthair Erika’s Dennis aka TinTin og hans udfordringer med
pelstab.

For knap 4 år siden kom der en hvirvelvind i vores liv. På en udstilling i Århus endte vi med at få Erika’s Dennis/ Cornelius / TinTin med hjem.

Vi havde briter i forvejen og tænkte jo at briter er stille, rolige, magelige og …. Alt det vi elsker ved den race.

… Så kom TinTin… Han er IKKE rolig, IKKE stille, men til gengæld magelig. Vi fik kam til vores hår og det samme gjorde resten af Den Blå Bande. Det gav nogle udfordringer i forhold til dynamikken i flokken og især forholdet til Rocky, også brite, har været udfordret, men ved fælles hjælp er vi kommet igennem det.

Næste udfordring for TinTin har været, at han har været igennem et langt forløb, som egentlig er det, jeg vil fortælle om her.

I slutningen af 2021 begyndte han at klø og slikke sig grænsende til det maniske. Omkring årsskiftet 2021/2022 var han nærmest helt skaldet. Vi har haft ham til dyrlæge flere gange, fået taget blodprøver og urinvejsprøver, testet om det var en form for loppeallergi – ingen resultater. Dyrlægens bedste bud er, at det er stress – måske over situationen med Rocky, eller at han er en af de ca. 5%, hvor man aldrig finder ud af, hvad der er galt.

Vi startede medicinering med Medrol, binyrebarkhormon udskrevet af vores dyrlæge. Sammen med vores dyrlæge blev dosis ændret nogle gange, for at finde en dosis, der holder ham fri for kløe, men som også er så lille en dosis som muligt. Velvidende at Medrol ikke er sundt for TinTin i længden, blev det løsningen.

En af de andre dyrlæger på klinikken kom frem til at prøve et produkt, der kun er godkendt til hunde i DK, men efter at have rådført sig med forhandler, kom de frem til, at det måske kunne være en løsning for TinTin.

I ca. et års tid nu har vi kørt med Medrol samt Atopica, som altså på daværende tidspunkt ikke var brugt til katte, men som fungerede for TinTin. Hele vejen igennem har vi lige akkurat kunnet holde hans kløe/slikken i ro, men aldrig helt væk. Han lignede – for at sige det pænt – en mølædt gammel løve, men hans humør og frække attitude har været uforandret gennem det hele. Vi har derfor valgt at tro, han har det godt. Som vi siger herhjemme: ”han er grim, men han er SØD”.

Vi ville dog godt hjælpe TinTin helt af med kløen og ikke mindst få så meget ro på ham, at hans pels voksede ud igen. Vi har før brugt alternative behandlere til vores dyr, også denne gang har vi haft fat i de alternative metoder for at hjælpe TinTin.

Undervejs har vi haft fat i Sanne Johansen (kattehviskeren), der har været i kontakt med TinTin, for at høre hvordan han har det. Den ene gang havde han lidt ondt i maven, men ellers har han haft det godt. Da vi fik svaret, at han havde ondt i maven, var det afsted til dyrlægen igen, måske de kunne bruge det til noget.

Desværre kom der heller ikke noget ud af de undersøgelser. Vi har også prøvet en anden, som via telepati ville kontakte både Rocky og TinTin, men heller ikke her fik vi noget brugbart, selvom vi fik mange informationer. MEN: så skete der det, vi kom i forbindelse med en holistisk dyrlæge i Kolding, Birgit Brunsborg. Jamen det skal da forsøges. Vi har prøvet så meget andet, så en ting fra eller til tænkte vi.

Vi kørte en tur til Kolding i marts 2023 med en kat, der havde pels på under halvdelen af kroppen. En
konsultation hos Birgit Brunsborg tager ca. en time, hvor vi snakker om hvordan katten opfører sig, hvad han spiser, om han leger, alt muligt og umuligt, som jeg slet ikke havde forestillet mig.

Efter konsultationen går Birgit i tænkeboks og efter en uges tid, sender hun nogle små hvide piller til os. 1 tablet hver morgen og fortsæt med det fra dyrlægen. Vi har siden skiftet ud og har fået en anden slags piller fra Birgit – ”nogle med lidt mere krudt i” som hun siger. HOLD DA OP… Lige nu, sensommer 2023, ser det faktisk ud som om TinTin får pels over hele kroppen igen. Han er fuld af spilopper som han skal være, skal med i bad, driller de andre og har det godt. Og så er han næsten ikke grim mere – bare SØD.

Vi har forsøgt at trappe ham ud af Medrol, men så snart vi begynder på det, så går det galt. Vi er derfor kommet til den erkendelse, at den traditionelle medicin i kombination med det alternative, er vejen frem for os. Vi ved godt at TinTin måske ikke bliver så gammel, da Medrol er hård ved hans krop på andre måder. Men skal han være her, skal han have det godt, mens han er her. Det har han nu. Vi er ikke i mål endnu som I kan se på dagens billede, men vi er tættere på, end vi har været de sidste to år, og jeg tror virkelig på det denne gang.

Egentlig vil jeg bare slå et slag for, at det alternative kan noget. I vores tilfælde var det medicinen fra Birgit der gjorde udslaget, men jeg har før oplevet, at det i hvert fald giver en klarhed over, hvor jeg skal begynde, hvis en som Sanne eller andre, der kan det samme, kommer med ind over. Det er måske mest i forhold til adfærd jeg fremadrettet vil bruge kattehviskere mv., mens jeg vil gå til Birgit Brunsborg, hvis der er sygdom.

Jeg er super glad for at vi kom i kontakt med Birgit. Hun har fundet det, der manglede hos TinTin, for at han fik det 100% godt igen.